Mercedes-Benz CLS - 2011Втората генерация на популярното купе с 4 врати ще бъде представено в края на 2010 година като модел 2011.

Оригиналът на този текст за Мерцедес се намира в сайта Мерцедес България

Тестовият прототип е изминал много километри по улиците още от декември 2008, като последните снимки показват Мерцедес CLS на пистата. Новата генерация на Mercedes-Benz CLS се очаква да покаже огромна еволюция по отношение на дизайн, в сравнение с предишния модел. Очевидно е, че дизайнерите на Мерцедес са работили да предадат по изтънчени и определящи линии на CLS: фарове с форма на бумеранг, ниския профил, странични стъкла без рамки, класически, приличащи на скъпоценни камъни задни светлини. mercedes-bulgaria.com ©

 

Най-забележима част на редницата ще бъде радиаторната решетка, която изглежда е пораснала като размер. Ще бъде с доста голяма звезда на Мерцедес поставена между двата сребърни отвора.
В интериора на четиривратовото купе ще видим 4 екстремно комфортни седалки, всяка с вече добре познатите функции доставящи удоволствия - масаж, вентилация и отопление. Въпреки че почти се копира интериора на Е класата, бъдещия CLS няма да бъде толкова просторен поради по-ниския покрив и липсата на пета седалка. Инструменталното табло ще бъде от W212, но с интерпретиране на елементи от сегашната CLS със своите секси и извити линии.

2011 Mercedes CLS ще дели техническа платформа с новата Е класа, но няма да използва двигатели "по-малко от 6 цилиндъра" под предния капак. Бензиновите двигатели се очакват да бъдат следните:
- CLS 350 – 3.5 литров с директна инжекция V6 с мощност от 292 к.с., която ще бъде увеличена на 306 к.с. за 2012 година.
- CLS 500 – 5.5 литров V8 с мощност от 388 к.с., който ще бъде сменен през 2012 година с напълно нов с директна инжекция и двойно турбо V8 с мощност от 435 к.с.
- CLS 55 AMG - напълно нов 5.5 литров, с двойно турбо с директна инжекция V8 с мощност от 570 к.с. (от лятото на 2011)

Дизеловите версии ще бъдат ограничени до само 1, а именно
- CLS 320 CDI - 3.0 литров дизелов с директна инжекция V6 с 224 к.с., който ще бъде заменен с новия CLS 350 CDI с 313 к.с. (от 2011)
Хибридната версия на Мерцедес CLS ще бъде взета най-вероятно от S 400 HYBRID. Всичките технологични постижения, които се намират в новите Е и S класа ще могат да бъдат видени и в четиривратото купе.
Mercedes-Benz ще представи най-вероятноновата  CLS-класа на Mondial de l'Automobile в края на 2010. Още за Мерцедес CLS