Mercedes CL 500 Anniversary edition Тази година Mercedes-Benz празнува стотния рожден ден на три-лъчната звезда на Мерцедес и емблемата на Бенц с една особено изключителна версия на купето CL. Тази юбилеен модел блести с богат пакет от забележителни и изящни детайли. Те включват елегантна боя от designo колекцията, нов AMG спортен пакет, най-класната кожа, черен пиано лак за дървените вложки и красиво изпълнени емблеми на оригиналните запазени марки поставени на централната конзола. Това са точни копия на емблеми които Daimler Motorengesellschaft и Benz & Cie са регистрирали като търговски марки преди сто години, те са основата за днешната Mercedes звезда. С това специално издание, Мерцедес-Бенц  добавя още повече индивидуалност на луксозното купе, и показва, че дори и най-добрия може да бъде усъвършенстван.

Mercedes CL 500 Anniversary edition Историята на звездата на Mercedes и лавровия венец на Benz започва независимо един от друг: на 24 юни 1909 Daimler-Motoren- Gesellschaft официално регистрира дизайна на звездата на Mercedes, а на 6 август Benz & Cie. регистрират буквите "Бенц", оградена с лавров венец, като търговска марка във Imperial Patent Office (Имперското Патентно ведомство). Фактът, че и двете превозни средства, регистрират новите си търговски марки през лятото на 1909 се появява в ретроспекция като паралел на 1886 година. Това е годината, когато отново, независимо един от друг, Gottlieb Daimler (Готлиб Даймлер) и Carl Benz (Карл Бенц) изобретяват автомобила. Двадесет и три години по-късно двете конкурентни по това време компании, създават нови символи на марките си, които своевременно са и като знак и част от съответните превозни средства.

Mercedes CL 500 Anniversary edition На 18 февруари 1925 - повече от една година преди сливането на Daimler и Benz на 28 юни 1926 - двете марки, регистрират новото съвместно лого: звездата на Мерцедес от Daimler обградена с лавров венец на Benz. От тогава тази марка на Mercedes-Benz, е валидна до наши дни, естествено с леко развитие.

CL-класата от нейното основаване е  била призната като шедьовър на автомобилната техника. Тя съчетава комфорта на престижен луксозен салон с динамиката на спортен автомобил, със завладяващ дизайн и пионерни високо-технологични характеристики. Със своите изключителни характеристики, специалната моделна версия "100 years of the trademark" ("100 години от запазения знак-марката") подчертава, специалния статут на CL.
Върховните акценти на юбилейното издание са историческите запазени търговски марки от 1909 в позлатена табела интегрирани в централната конзола. Заедно с designo графитен металик довършат тези акценти в  модела на изящно луксозния му характер. Визуален спортен привкус е предвиден с новият AMG спортен пакет с мускулести предна Mercedes CL 500 Anniversary edition и задна броня, странични панели и спортни педали от неръждаема стомана, с черни гумени шипове, плюс боядисани спирачни апарати с надпис Mercedes-Benz. Юбилейната версия включва също така AMG 20-инчови 5-спицови лети джанти, боядисани в титаново сиво, които са предвидени само за този модел на специална CL-класа. Те са „обути” с гуми 255/35 R 20 отпред и 275/35 R 20 на задната ос.

Интериорът е изискан, от designo анилин кожа с контрастиращи шевове в цвят „light sand” (светъл пясък)  ръчно изработен. Волан от  високо качествено дърво / кожа хармонизира с интериорните апликации с блестящ черен пиано лак както и с облицовката на тавана от антрацитна ALCANTARA. Черните подови постелки са с надпис AMG и са обкантени с ивици в цвят пясък.

285 kW/388 к.с. специален CL 500 модел "100 years of the trademark" ("100 години от запазения знак-марка" е оборудван с всички нови опции на модела за 2009 година. Те включват нови външни огледала с по-голяма площ, с нов по-привлекателен дизайн на Mercedes CL 500 Anniversary edition вградения мигач с LED технология и като цяло нова подобрена аеродинамиката, ново, ъпгрейдвано поколение телематиката с последно поколение на системата COMAND APS, със слот за SD карти на централната конзола и USB интерфейс в жабката. Развлекателния пакет за предните места включва като опция и DVD ченджър с 6-диска, съраунд звук система и дисплей със SPLITVIEW. Тази новаторска технология дава възможност на водача и пътника отпред да гледат различни програми на същия дисплея по едно и също време. По заявка може да се инсталира и универсален Media Interface за свързване на мобилни аудио устройства.

Специалният модел "100 years of the trademark" ("100 години от запазения знак-марката") може да бъде поръчан незабавно, и ще бъде наличен от 26 юни като Мерцедес CL 500 и Мерцедес CL 500 4MATIC. Допълнителната цена за тези забележителни и привлекателни  допълнителни екстри е 17 850 евро, вкл. 19% германското ДДС.