Оригиналът на този текст за Мерцедес се намира в сайта Мерцедес България

Mercedes S klasse-coupeНай-голямото купе на Мерцедес - Mercedes-Benz CL, е време да бъде променен, като същевременно ще има и ново обозначение - S-Klasse Coupe. Фотографи са успели да заснемат прототипа, който преминава последните фази на тестовата програма.
Малки промени се очакват по екстериора на автомобила, като със случай на Мерцедес S-класа FL: леко променени фарове, допълнителни LED DRL, радиаторна решетка инспирирана от Е класа купе, освежени въздухопроводи и броня, нови огледала, нов ауспух и стопове с LED технология.  mercedes-bulgaria.com ©

Интериорът ще получи обновен волан от Мерцедес S-класа FL, нови качествени материали и цветови комбинации, както и последните подобрения в областта на сигурността, показани в началото на тази година в Мерцедес S-класа и Мерцедес Е-класа. Няма някакви големи промени по двигателите, само подобрения в областта на изгорелите газове.
Очаква се представянето на Мерцедес S-класа Coupe да се случи в близките седмици или ще чакаме декември месец на Los Angeles Auto Show или януари 2010 на NAIAS Detroit.