Мерцедес А класаMercedes-Benz празнува 2 юбилея в производството на А и В класа. От фабриката в Rastatt ще излезе 750 000 автомобил от новата генерация на А класа и 500 000-ят от В класа. Автомобилите ще са лотус син A 180 CDI с асистент за паркиране и хоризнт син B 180 NGT със уредба за природен газ, които ще бъдат предадени на клиенти от Германия и Великобритания. Благодарение на повишените поръчки от Германия, Италия, Франция и Великобритания през последните няколко седмици, фабриката в Rastatt, ще работи на пълни обороти до септември месец.
Директорът на производството Peter Wesp казва: "Успехът на произведените от Rastatt Мерцедес А и В класи са доказателство за невероятната организация и дисциплина, която ни дава възможност да произвеждаме до 1000 автомобила с най-високо качество дневно. Естествено настоящите поръчки ще даде допълнителни изисквания към нас, но са също и много мотивиращи в предвид състоянието на пазара в момента."

Мерцедес В класа

През третото тримесечие ще се работи на две и три смени в Rastatt, както и допълнителна смяна за всички съботи през юли. От 2008 година, когато В класата беше обновена, тя се предлага и с фабрична газова уредба: Mercedes B 180 NGT BlueEFFICIENCY с 85 kW/116 к.с. добавя както икономически, така и екологически ползи. NGT е обозначение за "Natural Gas Technology" и означава че B 180 NGT може да се движи както с бензин, така и с природен газ без никаква промяна в мощността на двигателя. Разходът на гориво според NEDC е 7.3 литра бензин или 4.9 килограма природен газ на 100 километра, което позволява на B 180 NGT да прави пробег над 1000 километра при зареждане. Смяната от газ на бензин е просто с натискане на бутон.