-------- -----огледи на коли
Страници: [1]   Надолу
Разпечатай
Автор Тема: CL централна конзола  (Прочетена 2392 пъти)
mr_big
Участник
Липсва Липсва

Публикации: 40

« : Май 29, 2010, 15:32:02 »

Здравеите,

Още преди да се похваля с новата придобивка се наложи ремонт...
Заяде скоростния лост в положение паркинг. След прочитане на няколко теми из форумите прецених, че проблема ще е в прословутия пластмасов детайл блокиращ лостта. Потърсих помощ от сервизи, на които намерих телефоните из форумите. Казаха ми че колата трябвало да отиде при тях. За съжаление тя спря в гаража и не виждам начин да я преместя. За това и реших сам да сваля скоростния лост и да видя какъв е проблема. Кофтито обаче е че не мога да измисля как да сваля централната конзола. Отвих болтчетата в подлакътника и в пепелника, но явно има и още някъде около махагона. Ако някои може да помогне и да удари едно рамо ще съм му много благодарен.

Модела е С215
Активен
M23J
Потребител
Липсва Липсва

Възраст: 25
Местожителство: Amsterdam, NL
Публикации: 634
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz CE Class

W124 200CE (in the history)

« Отговор #1 : Май 29, 2010, 15:44:08 »

Браво пич, избухнал си с едно от най-любимите ми купета.
А по въпроса как да разглобиш централната конзола:
1. махаш топката и декорацията около скорстния лост (само с издърпване)
2. отвиваш 2 болта на пеплника
3. изваждаш пепелника
4. отвиваш още 2 болта отдолу
5. леко махаш мокета от ляво и от дясно на конзолата и се откриват по 2 болта от всяка страна (те са един над друг)
6. отвиваш само горния болт и всяка страна
7. цялата конзола вече е свободна и само я махаш внимателно и след това си работиш на спокойствие.
Активен

It is nice to be important, but it is more important to be nice.
mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #2 : Май 29, 2010, 17:34:14 »

Мерси за бързия отговор колега, само че пак не схванах. Затова прескочих до гаража и направих снимки:

На снимките съм отбелязъл с червени кръгчета болтчетата, които съм развил. Махагона е свободен до пепелника, но като го дърпам усещам, че го държи нещо горе, под въздуховодите. Имаш ли идея къде там да търся болтчета ли, щипки ли?
Активен
M23J
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #3 : Май 29, 2010, 17:40:33 »

Ето там дето съм ти посочил с червените стрелки - махаш мокета и отдолу има 4 болта. Развиваш тези горните дето съм ги обозначил с 1 и 2 и си готов.

« Последна редакция: Май 29, 2010, 17:43:10 от M23J » Активен

mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #4 : Май 29, 2010, 18:18:47 »

Найстина така стана, благодаря ти много за ценния съвет. Ако може още малко подсказка само. Как да извадя сега конзолата, като запира в лоста?

Ти имаш ли представа относно този проблем със скоростните лостове?
Активен
M23J
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #5 : Май 29, 2010, 18:24:33 »

Къде ти запира в лоста - гледам, че си махнал топката така че би трябвало да няма проблем - подхващаш я откъм подлакътника, издърпваш нагоре докато се освободи, след то дърпаш към теб да излезе и централната част (там екранчета, копчето и прочие) и после нагоре и я вадиш.
За самият лост защо не иска да мърдя нямам идея. Чакай спецовете да се изкажат. Аз не съм карал Бенц автомат  reve
Активен

mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #6 : Май 29, 2010, 18:41:28 »

Лоста е блокиран в положение паркинг. От където и да я подхвана се опира в него. Като почна от подлакътника да вдигам след 3-4 см. махагона спира в лоста. Като започна да го дърпам от към централната конзола няма хода да мине пред въздуховодите за около сантиметър.
Предполагам че ако лоста е в неутрално положение ще излезе лесно, но за съжаление не мога да го преместя...
Активен
M23J
Потребител
Липсва Липсва

« Отговор #7 : Май 29, 2010, 18:47:30 »

Кофти ситуация, направо шах-мат. Не знам какво да те посъветвам.
Единственото, което мога да ти кажа е да не се ядосваш да не прецакаш нещо, че аз така навремето като си пристягах топката на лоста така я 'поправих' стана така че не можех да включвам на задна. Дълга история е как точно го постигнах, но се ядосах адски, защото на следващият ден трябваше да пътувам. Но след като преспах на следващият ден го оправих за нула време.
Успех.
Активен

misterj
Модератори
Липсва Липсва

Възраст: 45
Местожителство: Велико Търново
Публикации: 8204
Автомобил: 1993 Mercedes-Benz E Class

Mercedes E250D 20V 1994

« Отговор #8 : Май 29, 2010, 18:52:26 »

Търси тема на Боса за тази пластмаса. Някъде беше писал, но не си спомням къде.
Активен

КАСКАДЬОРА
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: София
Публикации: 700

W124 Е220 1993

« Отговор #9 : Май 29, 2010, 20:13:43 »

Как е блокирал, изведнъж ли, пробва ли да завъртиш ключа и тогава да мърдаш лоста, да не е свързано с някоя блокировка, педала на спирачката пробва ли го и него, като натиснеш спирачка мърда ли жило около лоста ? Нямам идея просто предполагам . Как е отишъл лоста там ?
Активен
Потребител
Онлайн Онлайн

Публикации: 2204

Mercedes W220 S500L

« Отговор #10 : Май 29, 2010, 20:23:18 »

На мен колата (W220 - лоста е същия) няколко пъти ми прави тоя номер за 2 години и половина може би 5 пъти така да не е искала да мръдне от P, не съм го пипал но като няколко пъти извадя ключа и си поиграя се оправя, по принцип лоста се освобождава когато натиснеш спирачка, пробвай няколко пъти да натиснеш спирачката по докрай и може да се оправи.
Активен
mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #11 : Май 29, 2010, 23:49:52 »

Та значи историята, исках да се похваля по принцип пак в този форум но в друга тема
Колата я купих преди седмица, още като я тествах забелязах че от време на време лоста заяжда на паркинг. После реших, че явно не е някакъв проблем и си я паркирах така, палих, гасих, тествах със спирачка, с въртене и изместване на лоста и всеки път беше различно. Веднъж заяжда, веднъж не. Докато онзи ден като паркирах реших да тествам по осърдно. Включвах и изключвах от паркинг няколко пъти. Лоста заяде няколко пъти, няколко пъти мина гладко и накрая спря тотално. Помислих че ще се оправи на следващия старт и я оставих така. И днеска ( вече вчера) отивам да я водя на мивката машината, паля, местя лоста и .... ъъъъ.  нищо. Не помръдва. Нито с добро, нито със сила. Не мърда. Гасих, палих, дърпах, бутах, се не мърда. Качих се горе, отворих компютъра, звъннах няколко телефона на сервизи ( телефоните са взети от форуми на мб, в балкана стар от как ми казаха за диагностика на ес класа  след 4 работни дни и 250 лв няма да стъпя), казаха ми, ми докарай колата в понеделник да видим какъв е проблема. А колата е в гараж. Не мърда на никъде. Няма как да влезе паяк, няма как да я дръпне репатрак. Прочетох за обикновенния проблем на тези лостове - пластмасовия ограничител. Електромагнита се чува че работи. Лоста не мърда. И реших да действам. Разглобих каквото можах. Вижда се по снимките. Благодарение на колегата M23J стигнах по далеч, но пак греда. За сега е това деца, както казват в едно анимационно филмче...
Активен
Потребител
Онлайн Онлайн

Mercedes W220 S500L

« Отговор #12 : Май 30, 2010, 00:37:07 »

Гледах сега по чуждоезичните форуми и там казват че се чупило вътре някаква пластмасова пластина и я заменят с метална:

Активен
КАСКАДЬОРА
Потребител
Липсва Липсва

Публикации: 700

W124 Е220 1993

« Отговор #13 : Май 30, 2010, 10:43:16 »

http://store3.data.bg/plochkatabg/215cl_centconsole_part1.swf
http://store3.data.bg/plochkatabg/215cl_centconsole_part2.swf

Като кликнеш на връзката-десен бутон-плей .

Трябва да имаш инсталиран флаш плеър :

http://www.eolsoft.com/download/get.php?url=fmp

Става за 30 сек. .
« Последна редакция: Май 30, 2010, 10:45:53 от КАСКАДЬОРА » Активен
mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #14 : Май 30, 2010, 10:50:32 »

Клипчета са супер. Единствения проблем е че на клипчетата лоста е в положение или на неутрална или на движение, а моя е в положение Паркинг и не мога да го преместя от това му положение, за да издърпам конзолата.

Дали някой би могъл да препоръча добър майстор за тези мои проблеми. За софия става въпрос.
Активен
fika210
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: Голямото село
Публикации: 158

W201 W210

« Отговор #15 : Май 31, 2010, 17:24:07 »

Клипчета са супер. Единствения проблем е че на клипчетата лоста е в положение или на неутрална или на движение, а моя е в положение Паркинг и не мога да го преместя от това му положение, за да издърпам конзолата.

Дали някой би могъл да препоръча добър майстор за тези мои проблеми. За софия става въпрос.

Колега, зад буквата "D" има капаче/почти незабележимо" Пъхни там, набучи един молив или химикалка и ще освободиш лостта от поз "Р"
Активен
mr_big
Участник
Липсва Липсва

« Отговор #16 : Май 31, 2010, 21:57:05 »

Колега да знаеш там няма капаче. И няма опция за ръчно отключване на лоста. За сметка на това от пътната помощ много и се радват на колата и утре отива в сервиза да се бори някой по компетентен по тези проблеми.
Активен
Faca
Потребител
Липсва Липсва

Местожителство: AT - 1100
Публикации: 3094
Автомобил: 1998 Mercedes-Benz S Class

W140 S300TD 98г. Honda Africa Twin 92г. Vespa PK50

« Отговор #17 : Януари 04, 2012, 16:56:58 »

Стара е темата но ето го решението ... малко дървено но явно работи
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZLsEHOVAPms" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZLsEHOVAPms</a>
Активен

Който кара бавно, другите имат повече време да го видят
Потребител
Онлайн Онлайн

Mercedes W220 S500L

« Отговор #18 : Януари 04, 2012, 22:32:01 »

Ужас, скоро не ми е засядал лоста, но вероятно един ден ще се наложи да направя това упражнение като заседна на някоя бензиностанция или автомивка  biggrin
Активен
Mercedes форум

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Разпечатай
Отиди на:  

Ровър Rover Магазини Сервизи Части Купува Продава |