Mercedes
 • Знаете ли, че...
 • Blog
 • Блог
 • English
 • Състезание "Какво знаете за Мерцедес"

  КРАЯТ НА ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ....

  Уважаеми дами и господа,
  на 02.12.2009 в 20:00 часа бе даден старта на последният кръг на първото организираното от mercedes-bulgaria.com състезание "Какво знаете за Мерцедес".
  Крайните резултати са вече известни, дойде време за анализ на свършеното и постигнатото .

  НАЧАЛОТО:
  Началото бе спонтанно, една идея , която в последствие с много труд бе реализирана. Тук е момента да отбележим, че такъв тип игра в този вариант във средите на автомобилните фенове се провежда за първи път . Ние, екипът на mercedes-bulgaria.com сме горди, че успяхме да направим нещо толкова значимо, надяваме се и искаме това състезание да стане ежегодно, като още от сега работим по следващия вариант на състезанието.

  ЦЕЛТА:
  Целта която си поставихме когато започнахме това приключение, защото за нас това състезание бе едно голямо приключение, бе да популяризираме името на сайта ни както и да проверим познанията на феновете за любимата ни марка - Мерцедес-Бенц.
  Екипът ни остана приятно изненадан от броя на участниците в състезанието. Разбира се, те можеше да са повече, но като за първо състезание сме доволни от участието.

  СПОНСОРИТЕ:
  Тук е момента да изкажен нашите безкрайни благодарности към спонсорите на състезанието. Без помощtа и подкрепата на :
  Банско Спа хотел, Бензиностанции Еко, ClubS1.bg, brokeri-bg.com, Kleemann, glomedia.org, както всички медийни партньори и сайтове помогнали за популяризиране на състезанието,
  тази наша идея щеше да си остане само идея.
  Чест и почитания към тези компании и хората зад тях за това , че ни протегнаха ръка и помогнаха да осъществим намисленото.

  РЕЗУЛТАТИТЕ :
  Какво се случи – както знаете регламента на състезанието предвиждаше провеждането на три кръга – два елиминаторни и един финален.
  В първият кръг взеха участие общо 74 фенове, като от тях 53 покриха изискванията на регламента и се класираха за втория кръг .
  Във втория кръг участваха 42 фена, като от тях 26 се класираха за финала.
  Финалът – самото провеждане на финала се превърна в огромно предизвикателство за нас.
  Както мнозина от вас знаят финала се проведе два пъти и причината за това бе, че при първоначалното провеждане на същия наши „големи фенове” се опитаха да хакнат сайта, като този техен опит доведе до срив в системата и загуба на част от резултатите на участвалите до момента, които бяха само 4 участника.
  Въпреки тези трудности ние взехме решение да проведем финала отново във възможно най-кратко време.
  С цел да гарантираме сигурност, прозрачност и обективност променихме начина на провеждане за този етап. Въпросите отново бяха 16 но системата ги извеждаше автоматично от урна с 40 въпроса и дадохме старта по едно и също време за всички желаещи да участват финалисти.
  Финалът е вече история.
  Екипът ни провери четири пъти постигнатите резултати преди да обяви крайното класиране.

  1. Татяна Христова Димитрова
  2. Десислава Кръстева
  3. Валентина Димова


  Тук е момента да заявим, че самите ние сме изненадани от постигнатите резултати. Екипа на mercedes-bulgaria.com ги посрещна със смесени чувства - от една страна сме горди, че има толкова много начетени фенове на марката, но от друга не бихме могли да разтълкуваме част от тях или поне начина по който са постигнати.

  Ние можем да отговорим само на въпросите Кой от участниците какъв резултат е постигнал, но не и на въпроса Как е постигнат този резултат.

  Ние съзнаваме, че ще има недоволни, ще има ядосани, обвинаващи, но на всички тях можем да кажем следното - ние боравим с факти, а фактите са изнесените в класирането. За нас то е честно и обективно поне дотогава, докато не се намерят факти доказващи нещо различно.

  Тук е момента да припомним, че всичките 100 въпроса които бяха подготвени за състезанието са извлечени от информацията която се намира на сайта ни.
  Отговорите са там, всички до един, както и в историята на любимата марка Мерцедес –Бенц.

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
  След края на това приключение, със задоволство може да отбележим, че това начало надмина очакванията ни. Естествено, че допуснахме грешки и някой слабости в организацията, но предвид реалностите, екипа на mercedes-bulgaria.com счита, че се справи с тази нелека задача на едно добро ниво.
  От сега стремежите ни вече са това състезание да стане ежегодно и да се увеличи наградния фонд.
  Тук е моментът да кажем, че сме отворени за всякакви идеи, предложения, критики и помощ, които ще помогнат да подобрим нещата, да ги направим съвършенни.

  mercedes-bulgaria.com благодари на участниците, поздравява достойните финалисти и честити на първенците.